Pertemuan Tidak Disangka, Ini Kisah Cinta Lelaki Belanda Nikahi Wanita Indonesia!

Tak ada yang tahu bagaimana misteri cinta mampu menyatukan dua hati. Ada yang tak mengenali antara satu sama lain, tapi akhirnya boleh mengharungi bahtera rumah tangga bersama.

Namun, ada yang sudah begitu dekat, akhirnya dijauhkan kerana memang belum takdir mereka bersama.

Image result for adin michael

Cinta dan jodoh adalah rahsia yang tak boleh dipersoalkan. Sejauh mana pun jarak dan waktu memisahkan dua hati, bila sampai masa di mana kedua-duanya saling dipertemukan di tempat dan waktu yang sama, mereka akan disatukan juga.

Bercerita mengenai cinta dan jodoh, kali ini ada kisah pasangan dimana terdapat seorang lelaki yang berasal dari Belanda (Michael) dan wanita yang berasal dari Medan (Adin) telah menjadi kisah cinta yang sangat romantic!

Image result for adin michael

Pasangan yang terpisah jauh dengan jarak, juga antara benua dan lautan ini akhirnya menjadi sepasang suami isteri bahagia.

Image result for adin michael

Di akaun instagram milik Michael iaitu @starringyouworldwide, lelaki berusia 29 tahun tersebut menceritakan kisah pertemuannya dengan Adin 22 tahun.

Image result for adin michael

Pertemuan mereka terjadi pada bulan Ramadan tahun 2015. Michael membuat keputusan untuk tinggal bersama keluarga Adin, bagi menjalani ibadah puasa, belajar lebih banyak mengenai Islam dan akhirnya jatuh cinta dengan Adin di rumah itu kedua ibu bapa Adin.

Related image

Kisahnya terjadi apabila lelaki berkenaan sering menggunakan sebuah aplikasi yang membolehkan pengembara menginap di rumah tempatan. Jadi, daripada aplikasi itu, dia mengenali Adin dan meminta kebenaran untuk tinggal dirumah Adin dan keluarganya.

Image result for adin michael

Di laman instagram milik Michael, terdapat satu kapsyen yang mampu menyentuh hati netizen: