Elakkan Pakai Casing Ni Kalau Tak Nak Luka!

Dalam banyak-banyak casing yang dijual dekat kedai, jenis dan design yang macam mana #Lunagirls paling suka? Jenis berbulu ke, casing keras ke, atau yang ada squishy toys dekat bahagian belakang tu? Kalau Ainaa suka yang ada gambar kartun! Hihi! BTW antara banyak-banyak casing yang ada dekat pasaran, sebenarnya ada beberapa jenis casing yang boleh bahaya dan akan merosakkan phone korang tau! Antaranya ialah…

CASING MANIK

 

Nampak cantik tapi sebalik kecantikan tu ada bahaya yang tersembunyi. Pernah berlaku satu kes yang mana this one girl guna casing phone manik berair tu dan tiba-tiba je casing tu cair sampai cederakan dia. Benda tu jadi sebab phone terlalu panas sampai buatkan air dekat belakang casing tu pun turun cair. Be careful ya girls semua.

CASING BUMPER

If you girls ialah iOS user, mesti selalu nampak casing jenis bumper ni dekat kedai kan. Ya actually this casing memang simple sebab langsung tak tutup keseluruhan body belang phone korang, tapi ia hanya akan ‘lindungi’ penjuru phone sahaja. In case kalau terjatuh, inshaa Allah screen phone akan crack.

 

Ketahui lebih lanjut dengan klik sini.

Penulis: Lunaria